Art/Underart: Arcobacter butzleri
Kategori: Rörliga
Etymologi: Genusnamn: böjd stav.
Artepitet: efter den belgiska mikrobiologen J-P Butzler.
Betydelse:  [Mindre viktig]   
Taxonomi:
Fylum
Campylobacterota
Klass
Campylobacteria
Ordning
Campylobacterales
Familj
Arcobacteraceae 
Genus
Arcobacter
Typstam: D2686 = ATCC 49616 = CCUG 30485 = NCTC 12481
Makromorfologi (lukt):
Mikromorfologi: Rörlig böjd stav (0,2-0,4 x 1,0-3,0 µm)
Gram +/Gram -:G-
Metabolism: Syretolerant
Katalas/Oxidas:+/?
Andra enzymer: DNase +, ureas -
Biokemiska tester: Metylrött -, Voges-Proskauer -, Vätesulfid (H2S) +
Fermentation av kolhydrater: Arcobacter spp. kan ej fermentera eller oxidera kolhydrater.
Spec. egenskaper: Optimal tillväxttemperatur: 25-30 °C
Specialmedia:
Sjukdom:diarré, kastning
Värddjur: Ko, gris, människa
Sjukdomsbild:
Genomsekvens:
Acc-nrStamStorlek (bp)Genom
NC_009850 RM4018 2 341 251  

16S rRNA-sekvens:
Acc-nrStamAntal ntOperon
AY621116 (T) 1440 

Taxonomi/fylogeni:
Arcobacter butzleri  Arcobacter butzleri  
Genus Arcobacter består av ca 20 arter och är nära besläktat med följande genera: Campylobacter och Helicobacter.
Uppdaterad:2023-03-22

Senast uppdaterade

Senaste blogginlägg


Sveriges lantbruksuniversitet